Vinil Tabela

Vinil tabela adını kullanılan malzemeden almaktadır. Ülkemizde kısaca vinil germe olarak hitap edilmektedir. Bizler de vinil germe tabela olarak hitap etmekteyiz. Vinil tabelalar diğer tabela ürünlerine göre daha hafif ve daha az maliyetli olmasından dolayı fiyatı da uygundur.

Hızlıca destek almak için 0507 534 03 28 no lu telefona tıklayarak arama yapabilirsiniz.

Vinil tabela örneklerinden bir kaçı

Vinil malzemelerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar Avrupa, Yarı Avrupa ve Çin olmak üzere sınıflandırılmaktadır. Ayrıca germelik viniller de yine Avrupa vinil kullanılmaktadır. Son yıllarda kullanımı oldukça artan vinil tabelalar kullanılan malzemenin ışık geçirgenliği olması nedeni ile ışıklı tabelalarda çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Diğer özellikleri ise tamamen digital baskı özelliği ile alakalı olarak üzerinde istenildiği kadar renk ve resim kullanılabilmesidir. Tek parça olması nedeni ile 5 m ye 50 m çapında bütük tabelalar yapabilme imkanına sahip olan bu tabelalar müşterilere daha uygun gelmekte ve aynı zamanda güçlü görsel çalışmalar ile desteklendiğinde daha uygun maliyete daha başarılı çalışmalar ortaya çıkabilmektedir.

 

Işıklı Vinil Tabela ( Backlit Vinyl)

Bu vinil tabela türü ışıklı tabelalar için üretilen geçirgen bir yapıya sahip Avrupa kaliteli vinillerdir. Vinil tabela yapımında uzuca kaçmak adına bu tür malzemenin kullanılmaması çok yanlıştır. Gerek renk ve kalite anlamında gerekse ışığın geçirgenliği anlamında Backlit Vinyl kullanılmaması istediğiniz sonuca alamamanıza sebep olacaktır. Tabelayı ucuza mal etmek için yanlış vinil kullanmak hem tabelacı adına hemde müşteri adına sıkıntılı olacaktır. Bu durum iki tarafında müşteri kaybetmesine neden olabilir.

Vinil germe tabelalarında ve uygulamalarında kullanılan çeşitli tennikler bulunmaktadır fakat en çok vinil germe tekniği Aparatlı germe ve zımba ile germedir.

Aparatlı germe tekniğinde özel olarak imal edilen malzemeler kullanılmaktadır. Aparatlı germe tekniği en sağlam germe tekniğidir fakat işçiliği ve zorluğu bakımından zımbalı germe tekniğine göre dahada uğraştırıcıdır. Bu nedenle aparatlı germe tekniği tabelacılar tarafından kullanılırlığı zımbalı germe tekniğindne sonra gelmekte dir. Tabelacılar genellikle bu tür germe tekniğini daha pahalı ve özel yerlerde kullanmayı tercih etmektedirler.

İkinci germe tekniği ize zımba ile germe tekniğidir. Bu işlem aparatlı germe işlemine göre daha basit ve daha hızlıdır. yapılan işlemde hazırlanan demir karkas üzerine ahşap çakılır, çakılan bu ahşaba tabelacılar arasında su kotrası denir, ıslandığında şişme yapmayan ahşap malzemeden üretilmektedir ve hazırlanan demir karkasın et kalınlığı dediğimiz kalınlığı ile aynı ölçülerde olması önemlidir. Daha sonra karkasın üzerine serilen vinyl malzeme ustaların mahareti ile destek sopaları ile gerilerek ahşap malzemeye zımbalanarak gerilir.  Burdaki zımbalama işleminde kullanılan su kontrası hayati önem taşımaktadır. Bununda sebebi şişme yapmayan mazleme olmasından kaynaklanır. Eğer su kontrası yerine farklı bir ahşap malzeme kullanılacak olursa ilerleyen zamanlarda su alan ahşap şişme yapar ve zımbaların atmasına neden olur.